När odlarna får detta meddelande beror det ofta på att skrivaren är inte nätverksansluten.

Skrivaren är oftast inställt med DHCP från router, men det kan hända att skrivaren har en fast ip adress.

Om skrivaren har fast ip adress, skall man börja att försöka att "pinga" skrivaren med ping kommando från terminal fönstret och se om man får svar.

"Datorn måste sitta i samma nätverk som skrivaren"

Går det att "pinga" skrivaren, skall man gå över inställningarna i skrivaren, kolla med mask och gateway.

Går det inte att pinga skrivaren, måste man börja att kolla om nätverkskabeln sitter i och får kontakt mot nätverket.

Skrivaren måste också ha giltiga DNS adresser, om den inte får det från routern skall man ställa DNS på 8.8.8.8 (google dns) eftersom skrivaren söker efter adressen ftp.sydgront.se